קידום אתרים בגוגל

הפשטות שבקידום אתר

רבים מנסים להבין את סודם של מקדמי האתרים וגוגל בפרט, במאמר זה ובמאמרים הבאים אנסה לפרוט עבורכם את העולם שעל פי גוגל, וכמובן לפשט אותו עבורכם ככל האפשר.


הכירו את המשולש

כמונו בני האדם שכשניגשים לקבל החלטה חשובה, הצעד הראשון בקבלת כל החלטה, הנו איסוף מידע, הצעד הבא הוא שיקלול המידע ורק בסוף אנו ניגשים לקבלת ההחלטה.

לגוגל קיים רובוט ולרובוט אלגוריתם מתוחכם, שאותו אנשי גוגל משפרים כל הזמן על מנת שיציג תוצאות רלוונטיות ואיכותיות לשאילתות חיפוש, הרובוט של גוגל פועל בדרך זהה לדרך החשיבה של בני האדם לפני קבלת החלטה.

גוגל מדרג את האתרים בתוצאות החיפוש לאחר שביצע: איסוף מידע ושיקלולו ממשולש מקורות מידע.

הצלע הראשונה במשולש : בעל האתר מצהיר במה אתרו עוסק.

הצלע השניה: העדים, שתפקידם לאמת את הצהרתו של בעל האתר.

הצלע השלישית: מבחן הגולשים, החתימה הסופית.

ובהרחבה... הדרך בה גוגל מבין במה כל אתר עוסק הנה עפ"י ארכיטקטורת האתר, הכותרות של הדפים, בר הניווט ( הכפתורים הראשיים באתר ), התוכן כמו שמות המוצרים, או מאמרים אם קיימים באתר, הדרך שלנו לחזק את הצהרתנו במה האתר שלנו עוסק, נקראת אופטימיזצייה, זהו חיזוק של צלע א' במשולש איסוף המידע. כמו כן, ע"י אשכולות תוכן ברורים המסודרים בהיררכיה נוחה ושימושית לגולשים, גוגל יכול להסיק על פי כמות הדפים והתכנים להיכן לשייך את קטגוריית האתר ובמה הוא רלוונטי.

מאחר שבהצרתנו אין חובה שאכן אנו מספרים את האמת, גוגל מבקש מאיתנו להביא עדים (צלע ב' במשולש) העדים הם קישורים, קישורים המצביעים על האתר שלנו מאתרים אחרים. ככל שאיכות האתרים (העדים ) גבוהה יותר כך הקישור ( הצבעת האמון) שנקבל מאותו עד (אתר) תהיה רלוונטית, חזקה ומשפיעה יותר על קידום האתר שלנו. בתהליך גיוס העדים, רצוי להביא כמה שיותר, אך זיכרו..איכות הקישורים שנקבל חשובה יותר מהכמות.

עכשיו כשהרובוט של גוגל סיים לאסוף את המידע מתוך האתר שלנו, חיבר ושיקלל עם כמות ואיכות הקישורים שקיבלנו (מצביעי האמון שלנו) , אנו ערוכים לשלב האחרון (שלב ג במשולש) – מבחן הגולשים, הם יתנו לגוגל את החתימה הסופית: האם האתר שלנו רלוונטי ומקומו אכן בדירוג גבוה בתוצאות החיפוש, או שהגולשים הכריעו כי האתר שלנו סתם קישקוש, מנהל האתר והעדים הטו את כוחם שלא מתוך כוונות טהורות, והאתר עליו להיזרק למקום ממנו בא, הדפים הרחוקים והחשוכים בגוגל שבהם אף אחד לא יבקר.

כיצד גוגל יודע איך הגושלים הגיבו לאתר שלנו? ע"י ה- toolbar ( סרגל המידע שמותקן באקספלורר) , דרך נוספת ויעילה אף יותר היא כשאנו מתקינים את גוגל אנליטיק, אותה תוכנת סטטיסטיקות שגוגל חילקו לנו ללא תשלום או בדרך השלישית שאומרת את הדבר הבא: גולש מסוים חיפש ביטוי מסוים, הוא נכנס לאתרך ואז יצא לאחר מספר שניות, דבר זה מדליק אצל גוגל נורה מסוימת שאומרת האם אתרך באמת הכי רלוונטי עבור הביטוי שבו הוא מופיע בעמוד הראשון? אם כן אז למה הגולש יצא כל כך מהר וחזר לחפש בגוגל אתר רלוונטי יותר?


סיכום

אז מה המסקנה לפי דעתכם, האם להסיר את תוכנת הסטטיסטיקות מהאתר? ודאי שלא. הכלי הנ"ל יכול לתרום לנו מאוד כשיש לנו אתר איכותי ויכול להזיק לנו כשיש לנו אתר שאינו אהוב על הגולשים.

נישאר לכם להחליט איזה אתר תרצו לבנות עבור הגולשים...

אתר מומלץ בתחום: קידום אתרים